Direktor Marje Eelmaa pöördumine 1. septembril: „Kui ma oleksin ..“

uus kooliaasta2017Kui ma oleksin suvi, siis teeksin ma kõik, et suvevaheaeg tunduks pikem. Ma laseksin päikesel särada kõikidel päevadel, ma kütaks suplussoojaks järved, jõed ja mered. Ma oleksin sõber vihmapilvedega ning lubaks sajuhoogudel rabistada vaid öösiti. Ma värviksin maasikad ja vaarikad veel punasemaks, küllap siis maitsegi veel magusam saaks.

Kui ma oleksin sügis, siis saabuksin ma tasahilju, nii et suve hääbumist keegi ei märkakski. Ma pillutaks pihlakeed kuuselatvadesse ja osad moosipurkidesse.

Kui ma oleksin 1. september,  siis teeksin ma sellest maailma kõige pidulikuma ja meeldejäävama päeva. Päeva, mis jääks kõikidele eluks ajaks meelde ning seda meenutataks edaspidi sooja tundega.

Kui ma oleksin aster, siis rändaksin ma õpetaja pihku, sest nii on olnud ajast aega.

Kui ma oleksin koolikell, siis kutsuksin kaasakutsuvalt ja nakatavalt igasse tundi. Ja nii, et õpihimu ei kustuks enne järgmise aasta juunikuu keskpaika.

Kui ma oleksin koolimüts, siis rändaks ma igal hommikul meie kooli õpilase pähe. Siis alevis liikujad märkaksid ja hüüataksid: „Need ongi meie väärt kooli õpilased!“

Kui ma oleksin nutitelefon, siis oleksin ma nii nutikas, et oleksin terve koolipäeva vagusi ranitsas. Ma ei tekitaks õpetajatele liigset stressi ja peavalu.

Kui ma oleksin kokatädi, siis keedaksin ma jätkuvalt maitsvaid koolilõunaid ning asendaksin saiakesed tervisetoodetega.

Kui ma oleksin abiturient, siis oleksin ma eeskujuks kõikidele õpilastele. Mul on ju kõige rohkem koolikogemust ning olen eeskujuks noorematele koolikaaslastele.

Kui ma oleksin üleminekuklassi õpilane, siis oleksin ma alati rõõmsameelne, teotahteline ja õpihimuline.

Kui ma oleksin kutseõppe õpilane, siis teeksin ma kõik, et minust saaks oma ala parim meister.

Kui ma oleksin 1. klassi õpilane, siis teeksin ma aabitsatõed  põhjalikult selgeks, siis on lihtsam kooliredelil edasi liikuda.

Kui ma oleksin õpetaja, siis teeksin ma kõik, et minu tund oleks oodatuim päevas. Minu vahendatud teadmised ja oskused annavad kõik olulise, et elukaarel toime tulla. Olgu see üld- või kutsehariduses.

Kui ma oleksin kooli direktor? Siis ma… Aga ma olen kooli direktor.  Ma ei saa suve pikemaks teha ja pihlapuid punama panna. Ma saan koos teiega iga koolipäeva huvitavaks, säravaks ja toimekaks muuta. Kõik see juhtub ainult ühel tingimusel –  me peame kõik pühendunult pingutama ja igal koolipäeval endast parima andma. Need ongi rõõmu alustalad.

Head kooliaastat!

 

Marje Eelmaa

Väike-Maarja Gümnaasiumi ja Õppekeskuse direktor

 

 

Lõpuaktused 2024
2023/24 õppeaastat läbiv teema
"Keskkond ja jätkusuutlik areng"

Otseviited

HITSA_logo_EST                

Aadress: Pikk 1, 46202 Väike-Maarja, Lääne-Virumaa | Tel: +372 327 0910 (peamaja) | E-post: info@vmg.v-maarja.ee