2015 on muusika-aasta

Et 2015. aasta on muusika-aasta ja see hakkab peagi läbi saama, tuli mõte korraldada mõned meeldejäävad muusikaüritused.

Novembri alguseks sai raamatukogusse üles seatud näitus “2015. aasta on muusika-aasta. Kõlab hästi!“, kus oli raamatuid lauljatest, muusikutest ja ansamblitest.

Järgmiseks ürituse pealkirjaks oli “Pillide kõla”, milles osalesid 5.-7. klassi õpilased. 10. novembril tulid meile külla Vimberg ja Lember. Need ei olnud mitte kirjanikud, vaid pillimehed Hillar Vimberg ja Ervin Lember Viru-Nigulast. Nad tõid kaasa autotäie erinevaid rahvapille, mida kuulajatele tutvustati. Pea kõikidel pillidel esitati ka mõni lõbus viisijupike. Erilist elevust tekitas õpilastes võimalus ise pillidest heli välja võluda. Selleks moodustati kolm orkesterit. Kõik soovijad said valida endale enimmeeldinud pilli ja seda siis vastmoodustatud orkestris ka mängida.

Lõpetuseks olid roopilli meisterdamise töötoad Ervin Lemberi juhendamisel.

Koolipäeva lõpuni võis majas kuulda omavalmistatud roopillide törinat.

Mõned mõtted õpilastelt:

* Mulle meeldis see üritus väga, need pillimehed oli lõbusad ja toredad. Kõige rohkem meeldis mulle roopilli valmistada.

* Mängisin orkestris kannelt, mis oli kitarri moodi. Mängisin seda, sest see pill hakkas mulle väga meeldima. Aitäh selle huvitava kohtumise eest!

* Mulle meeldis trombooni mängida.

* Mulle meeldisid kõige rohkem puhkpillid. Oli väga tore päev!

* Mul tuli roopilli tegemine hästi välja!

* Kõige rohkem meeldisid mulle jauram ja akordion. Pillimeestega kohtumine oleks võinud kauem kesta, siis oleks pillidest veelgi rohkem teada saanud.

* Mulle meeldis kohtumine väga, eriti pillide valmistamine. Selliseid üritusi võiks tulla veel ja veel.
Kohtumiseni raamatukogus!
Raamatukogu juhataja Karin Kiik
29.11.2015
DSCF2219_Karin DSC_0215
DSC_0185DSC_0158
DSC_0198
Lõpuaktused 2024




2023/24 õppeaastat läbiv teema
"Keskkond ja jätkusuutlik areng"

Otseviited

HITSA_logo_EST                

Aadress: Pikk 1, 46202 Väike-Maarja, Lääne-Virumaa | Tel: +372 327 0910 (peamaja) | E-post: info@vmg.v-maarja.ee